Σταθάκης: «Αναγκαίο το νέο πλαίσιο αναχρηματοδότησης της οικονομίας»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015, 12:13
Σταθάκης: «Αναγκαίο το νέο πλαίσιο αναχρηματοδότησης της οικονομίας»
Αναγκαίο χαρακτήρισε το νέο πλαίσιο αναχρηματοδότησης της οικονομίας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το σημερινό πλαίσιο στο οποίο καταλήξαμε και συναποφασίσαμε να μεταστρέψει προς μια πιο θετική κατεύθυνση, με θετικό πρόσημο όσον αφορά στο κρίσιμο σημείο της ανάπτυξης, την εξέλιξη της οικονομίας» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι τα υψηλά πλεονάσματα θα σήμαιναν μεγάλες περικοπές και επεσήμανε ότι «τα φορολογικά βάρη θα επιμεριστούν δικαιότερα».

«Το πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει σήμερα -και είναι σαφώς προσδιορισμένο- αφορά τέσσερα σημεία που είναι δεδομένα, όπως η δημοσιονομική εξυγίανση, ο τρόπος σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος, η απελευθέρωση επαγγελμάτων και αγορών προϊόντων» υπογράμμισε.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι σε αντιστάθμισμα της συμφωνίας η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες στους τομείς του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης της οικονομίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις» και τόνισε ότι «αλλάζουν μόνον οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις».

«Δεν υπάρχουν μειώσεις ούτε στους μισθούς» συμπλήρωσε και υπενθύμισε ότι από το 2010 έως το 1014 οι μειώσεις στους μισθούς ήταν της τάξης του 40% στο Δημόσιο και του 17%-18% στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα εκλογών παρά μόνο αν αμφισβητηθεί η κυβέρνηση στη Βουλή.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015, 12:20