Σταθάκης: Η Ελλάδα θα συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων Ιράν - Ε.Ε.

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016, 13:31
Σταθάκης: Η Ελλάδα θα συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων Ιράν - Ε.Ε.
Η ελληνική κυβέρνηση θα συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων του Ιράν τόσο με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με τις ΗΠΑ, ειδικά όσον αφορά στον τραπεζικό τομέα, το θαλάσσιο εμπόριο και τη φορολόγηση αγαθών, επεσήμανε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση με τον Ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί, στην οποία μετείχε ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με το Ιράν, προσελκύοντας επενδυτές, κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Ο Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, τόνισε ότι η επίσκεψή του αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τεχεράνη, κατά την οποία συμφωνήθηκε ένας «οδικός χάρτης» συνεργασίας των δύο χωρών, που ανοίγει μεγάλες προοπτικές συμμαχιών μεταξύ Ιράν-Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας, στις νέες τεχνολογίες και στον τουρισμό.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη ναυτιλία και στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, τομείς στους οποίους η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμη τεχνογνωσία.

Την Τρίτη οι κ.κ. Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί και Σταθάκης καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης παραβρέθηκαν σε συνάντηση εργασίας με Έλληνες και Ιρανούς επιχειρηματίες, την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016, 15:30