Σταθάκης: Μέγα ψέμα τα περί 38 ακινήτων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015, 20:36
Σταθάκης: Μέγα ψέμα τα περί 38 ακινήτων
«Μέγα ψέμα» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία είναι κάτοχος 38 ακινήτων.

«Δεν θα προσπαθούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια, εάν η Νέα Δημοκρατία δεν οικειοποιείτο αυτό το ψεύδος και δεν επιχειρούσε να το πολιτικοποιήσει» τόνισε ο υπουργός από το βήμα της Βουλής, ενώ κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι «δεν διασταυρώνουν τα στοιχεία».

Ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε, καταθέτοντας τα σχετικά στοιχεία, ότι ο ίδιος είναι κάτοχος τεσσάρων ακινήτων, τα τρία από κληρονομιά και ένα από κοινού με τη σύζυγό του.

«Η σύζυγός μου έχει περισσότερα από 30 αγροτεμάχια κληρονομιάς στα δικαστήρια στην ορεινή Κορινθία και στην ορεινή Αρκαδία, για τα οποία υπάρχει δικαστική διαμάχη από το 2004. Αυτή η διαμάχη ήταν ο λόγος που δεν τα δήλωσα το 2012, γιατί δεν ήξερα αν θα έπρεπε να τα δηλώσω» επεσήμανε ο κ. Σταθάκης, ενώ αναφερόμενος στην πραγματική τους αξία είπε ότι ο «ΕΝΦΙΑ που καταβάλλεται κατ’ έτος για τα αγροτεμάχια αυτά είναι 37 ευρώ».

Σχολιάζοντας τα όσα ελέγχθηκαν «περί ηθικής και Αριστεράς», επεσήμανε ότι «τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ψάξει οι πάντες τα πάντα και δεν έχουν βρει το παραμικρό, ούτε ένα ψεγάδι», προσθέτοντας πως προέρχεται «από ευκατάστατη οικογένεια η οποία δραστηριοποιείται στη ναυτιλία 80 χρόνια».

«Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει διαδοχικές δηλώσεις και για την οικογένειά μου και για μένα» υπογράμμισε και καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ότι «διολισθαίνει σε λαθροχειρίες, ψέματα και κανιβαλισμούς που δεν έχουν καμία υπόσταση».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο κ. Σταθάκης είπε ότι συνδυάζει τις αναδιανεμητικές μέριμνες της κυβέρνησης, τη σταθερότητα στην εκτέλεση και τη δυνατότητα να επιτευχθούν οι ήπιοι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, σημείωσε ότι η ύφεση τείνει να κλείσει κάτω από το 1%, ενώ η οικονομία μπορεί να αποκτήσει θετικό πρόσημο από το πρώτο εξάμηνο του 2016, αντί για το δεύτερο που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Ανέφερε, επίσης, ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο το προσχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου έπειτα από διαβούλευση με 120 θεσμικούς φορείς, που στοχεύει σε παραγωγικές δράσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας που εντείνουν την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης: Tι απαντά ο Σταθάκης για τα «ξεχασμένα» ακίνητα και καταθέσεις
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015, 14:50

Πηγή φωτό άρθρου: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015, 20:41