Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων του ΕΣΠΑ σε δαπάνες πέραν του προγράμματος, ανέφερε σε δήλωσή του, το βράδυ της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι αν κριθεί αναγκαίο, αυτό θα διευκρινιστεί και σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση, η οποία αναφέρει πώς στη συνάντηση το υπουργείο δεσμεύτηκε «για την έκδοση και αποστολή νέας διευκρινιστικής απόφασης που θα ξεκαθαρίζει τη διατήρηση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου», ο κ. Σταθάκης δήλωσε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων ή διαθεσίμων από τις περιφέρειες σε άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ ή, πολύ περισσότερο, σε δαπάνες πέραν του ΕΣΠΑ. Μετά τη συζήτηση, η επίμαχη εγκύκλιος, που επικαλείται η ανακοίνωση του προεδρείου της ΕΝΠΕ, δεν χρειάζεται καμιά επιπρόσθετη διευκρίνιση. Εάν κάποια υπηρεσία κρίνει κάτι τέτοιο αναγκαίο, αυτό θα διευκρινιστεί σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Κατά τη μεταβατική περίοδο, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο του ΕΣΠΑ και την έναρξη του ΣΕΣ, το υπουργείο επιδιώκει, στον μέγιστο δυνατό βαθμό και με πλήρη διαφάνεια, να διασφαλίσει την υλοποίηση των έργων. Διαδικασία για την οποία το ίδιο είναι υπεύθυνο. Η εξυγίανση του ΕΣΠΑ, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου, γίνεται προφανώς σε πλήρη διάλογο με τους περιφερειάρχες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης