Στάθης Μπούκουρας: «Να διαλυθεί η Χρυσή Αυγή εάν ευθύνεται για τη δολοφονία του Φύσσα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, 12:04
Στάθης Μπούκουρας: «Να διαλυθεί η Χρυσή Αυγή εάν ευθύνεται για τη δολοφονία του Φύσσα»

Την διάλυση της Χρυσής Αυγής, στην περίπτωση που αποδειχθεί η εμπλοκή της στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ζήτησε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε το Μάρτιο του 2014.

Αν και ο ίδιος ο Στάθης Μπούκουρας δήλωσε «παντελώς αθώος», έστρεψε τα «πυρά» του, όπως και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του βουλευτές, στον Αντώνη Σαμαρά, με εντολή του οποίου, όπως ισχυρίστηκε, ασκήθηκε η ποινική δίωξη σε βάρος των κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος. Υποστήριξε δε πως η προφυλάκιση του ήταν «προϊόν πολιτικής εντολής».

Ο Στάθης Μπούκουρας είπε, απολογούμενος, πως  πολιτικά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά μετά την ανάληψη των ηνίων του κόμματος από τον Κώστα Σημίτη «έχασε την πολιτική του στέγη», ενώ στη Χρυσή Αυγή, όπως ισχυρίστηκε είχε πάντα σχέση «επιδερμική».  

Όπως υποστήριξε ο ίδιος ουδέποτε είχε ακραία ρητορική. «Δεν υπάρχει δήλωση μου με μισαλλόδοξο ή ρητορικό περιεχόμενο» είπε υπογραμμίζοντας πως ήταν «ξένο σώμα στο κόμμα... Είχα σχέση επιδερμική... Δεν μου συγχώρησαν ποτέ ότι προερχόμουν από άλλο πολιτικό χώρο».

Ωστόσο, μιλώντας για την προεκλογική περίοδο του 2012 υποστήριξε πως «έζησε τη δεύτερή του εφηβεία». «Το γλέντησα γιατί οι παρέες γράφουν ιστορία. Τα ταξίδια, η Βουλή, το κρασάκι που πίναμε... Είχα φτιάξει ένα ωραίο παρεάκι και είχαμε επαφή με τον κόσμο. Η προεκλογική περίοδος ήταν ότι ωραιότερο είχα ζήσει τα τελευταία χρόνια». 

Ο πρώην βουλευτής ήταν κατηγορηματικός ότι ουδέποτε άκουσε για έκνομες πράξεις που είχαν διαπράξει μέλη της Χρυσής Αυγής συμπληρώνοντας ότι η επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα άλλαξε τα δεδομένα.

«Μετά τη δολοφονία δεν ήθελα να κυκλοφορήσω. Φοβόμουν και ντρεπόμουν. Φοβόμουν αντίποινα και ντρεπόμουν γιατί ένας φερόμενος οπαδός της Χρυσής Αυγής είχε κάνει την ανθρωποκτονία».  

Πρόεδρος: Γιατί δεν φύγατε τότε και το κάνατε τέσσερις μήνες αργότερα όταν κληθήκατε σε απολογία; 

Κατηγορούμενος: Βίωσα μια άδικη προφυλάκιση. Περίμενα να υπάρξει το ρεαλιστικό στοιχείο. Αποχώρησα όταν διάβασα τη δικογραφία . Ήμουν βουλευτής δεν μπορούσα να αποχωρήσω με φήμες. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κατηγορούμενος είπε πως τα ναζιστικά σύμβολα τα έμαθε μέσα από τη δικογραφία ενώ αναφερόμενος στον ναζιστικό χαιρετισμό ταυτίστηκε με τη θέση που προέβαλε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος, όπως είπε νωρίτερα, είναι φίλος του.

«Δεν είδα βουλευτές να χαιρετούν με αυτό τον τρόπο , με τον αρχαιοελληνικό χαιρετισμό αλλά είναι δικαίωμα του καθενός». 

Πρόεδρος: Ποια η διαφορά;

Κατηγορούμενος: Γιατί να χαρίσουμε τα ελληνικά σύμβολα... Εγώ δεν τα υιοθετώ . 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, 13:07