Σταϊκούρας: Ασφυξία διαρκείας στην οικονομία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019, 02:18
Σταϊκούρας: Ασφυξία διαρκείας στην οικονομία
Αποσπασματικά και χωρίς σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας χαρακτηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα με συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας. «Οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης δεν θα αλλάξουν τόσο το κλίμα ασφυξίας και μιζέριας στο πεδίο της οικονομίας όσο και αυτό της απογοήτευσης και ανασφάλειας στο πεδίο της κοινωνίας». Με αφορμή την έκδοση πενταετούς ομολόγου, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η συγκεκριμένη έκδοση έγινε με κόστος δανεισμού πολύ υψηλότερο έναντι των αντίστοιχων όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που ολοκλήρωσαν προγράμματα στήριξης».

«Η ΝΔ θα αξιολογήσει με γνώμονα το βραχυπρόθεσμο και μεσομακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας τα «φιλολαϊκά μέτρα» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση για στρέψει την προσοχή των πολιτών μακριά από την επικίνδυνη συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας τονίζοντας πως ήδη τοποθετήθηκε για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Αναφέρει ωστόσο ότι «οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης δεν θα αλλάξουν τόσο το κλίμα ασφυξίας και μιζέριας στο πεδίο της οικονομίας όσο και αυτό της απογοήτευσης και ανασφάλειας στο πεδίο της κοινωνίας».

«Η σημερινή ευκαιριακή, αλαζονική και τυχοδιωκτική κυβέρνηση μειοψηφίας, θα προσπαθήσει να παρατείνει όσο γίνεται τη θητεία της, εις βάρος όμως της πορείας της χώρας, αφού έχει αποτύχει σε εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Γι’ αυτό, όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα» αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.

Τονίζει πως «βασικός στόχος του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας είναι η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, η επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, η δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» και επισημαίνει πως «στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να αποτελέσει την ορθολογική επιλογή μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας». «Ακόμη όμως και με αυτοδυναμία, η οποία είναι απολύτως εφικτή, θα αναζητηθούν οι μέγιστες δυνατές κοινωνικές και πολιτικές συνεννοήσεις», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας και χαρακτηρίζει «όψιμο και καιροσκοπικό το άνοιγμα του κ. Τσίπρα προς άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019, 02:18