Σταϊνμάγερ: «Σεβόμαστε τις προσπάθειες της Ελλάδας»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, 12:08
Σταϊνμάγερ: «Σεβόμαστε τις προσπάθειες της Ελλάδας»
Μικρή βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, για μία ώρα.

Ωστόσο, τόνισε ότι τα προβλήματα παραμένουν, κάνοντας αναφορά στην ανεργία των νέων, ενώ πρόσθεσε πως επειδή ήταν καλή η τουριστική χρόνια, αυτό δίνει ελπίδες.

«Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τους κύριους Σαμαρά και Βενιζέλο. Διαπιστώνω ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον δρόμο όπως τον έχουν ξεκινήσει, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος και τους κινδύνους που ενέχει» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους και σημείωσε ότι με αποφασιστικότητα και θάρρος θα έχουμε καλά αποτελέσματα.

«Επέλεξα αυτήν τη χρονική στιγμή να έρθω για να δείξω τον σεβασμό που τρέφουμε για τις προσπάθειες της Ελλάδας και την υποστήριξή μας στην ελληνική προεδρία» τόνισε ο Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας θα γίνουν οι ευρωεκλογές και θα ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση. «Η δουλειά που θα επιτελεστεί θα είναι προς όφελος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης» σημείωσε και είπε ότι στην Αθήνα θα συναντήσει και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για πιο πλήρη εικόνα των συνθηκών και της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, 12:12