«Πιστεύω ότι η λύση δεν βρίσκεται στους φόρους, καθώς υπάρχουν περιθώρια να περιορίσουμε τις δαπάνες και τις σπατάλες στο Δημόσιο, ώστε να βρεθούν τα χρήματα από εκεί και όχι από την επιβολή νέων φόρων», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «ακολουθεί την παλιά συνταγή: Φόροι, φόροι, φόροι. Και αυτό για να μην αγγίξει το πελατειακό κράτος και τα δικά του παιδιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης άφησε αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ, σημειώνοντας:

«Με εκπλήσσει από την άλλη που το ΔΝΤ ανακάλυψε ότι αυτά τα μέτρα είναι υφεσιακά μετά από πέντε χρόνια. Τα προηγούμενα; Συγγνώμη, αλλά και τα προηγούμενα μνημόνια είχαν την υπογραφή του ΔΝΤ. Δεν άκουσα να έχουν ενστάσεις ότι δεν υπάρχουν αναπτυξιακά μέτρα ούτε στις προηγούμενες συμφωνίες.
Υπάρχει μία υποκρισία ορισμένων ανθρώπων των θεσμών, ορισμένων ανθρώπων της συντηρητικής Ευρώπης».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε εναντίον της διεξαγωγής εκλογών μέσα στο καλοκαίρι, εξηγώντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν το λέω για τα μπάνια του λαού, αλλά για τον τουρισμό μας, που είναι η μόνη σίγουρη πηγή εισοδήματος για τους Έλληνες. Πρέπει να συνεννοηθούμε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και να μην κάνουμε εκλογές το καλοκαίρι. Το Ποτάμι δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά πρέπει να γίνουν με καθαρούς όρους και υπευθυνότητα. Γιατί να πάμε σε εκλογές; Τι θα απαντήσουν οι εκλογές; Το βασικό ερώτημα έχει απαντηθεί πριν από πέντε μήνες. Θέλουμε μία νέα συμφωνία με την Ευρώπη, αλλά θέλουμε συμφωνία. Αυτή είναι η απόφαση του κόσμου και αυτή η απόφαση πρέπει να τηρηθεί από την κυβέρνηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης