Σταύρος Αραχωβίτης: «H κυβέρνηση στηρίζει την έρευνα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 21:49
Σταύρος Αραχωβίτης: «H κυβέρνηση στηρίζει την έρευνα»

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση στηρίζει την έρευνα, έστειλε το βράδυ της Τρίτης από τα Χανιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης. Κλείνοντας την περιοδεία του στην περιοχή, ο υπουργός συναντήθηκε με ερευνητές και επιστήμονες του Ινστιτούτου Φυτών και Ελιάς Χανίων. Σε δηλώσεις του, ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ερευνητικά κέντρα της χώρας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στηρίζουν έμπρακτα το ρόλο και την αποστολή τους.

«Στην μεταμνημονιακή εποχή, στο βαθμό που μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες όπου είχαμε έλλειψη προσωπικού, δίνουμε προτεραιότητα με νέες προσλήψεις. Το Ινστιτούτο είναι από τα πρώτα που πήρε προσωπικό. Αυτό δείχνει την προτεραιότητα και την βούλησή μας να στηριχθεί η έρευνα γενικότερα. Στηρίζουμε την έρευνα γιατί πάνω σε αυτήν θα στηριχθούμε για να πάμε πιο μπροστά» ανέφερε ο κ. Αραχωβίτης. «Εμείς θέλουμε ένα δημόσιο φορέα με επιστημονικό προσωπικό με κατάρτιση και με θέληση να βοηθήσει τον παραγωγό παρέχοντας δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες. Αντίθετα η αντιπολίτευση όταν λέει ότι θέλει να επιστρέψει την χώρα στον κανόνα "πέντε προς ένα" (πέντε αποχωρήσεις για μια πρόσληψη) σημαίνει ότι όλα αυτά θα τα ιδιωτικοποιήσει», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη ανάπτυξης νέων καλλιεργειών στη χώρα μας, δίνοντας ως παράδειγμα την παραγωγή αβοκάντο, που ιδιαίτερα στην περιοχή των Χανίων έχει πολύ μεγάλη δυναμική.

«Ο τόπος μας η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη, έχουν δυνατότητες και νέων καλλιεργούν. Η τόλμη στο να αλλάξουμε καλλιέργειες, να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα, φέρνει αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα επισκεφθεί αύριο το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 21:49