Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Τη δραματική αδράνεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», κατήγγειλε ο υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΝΔ, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ”δίκαιη” ανάπτυξη του Αλέξη Τσίπρα μάλλον περιφρονεί τα λεφτά της Ε.Ε., όταν μας τα χαρίζουν και τα δέχεται μόνο όταν μας τα δανείζουν με υποθήκη τη χώρα για 99 χρόνια. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι εδώ και 15 μήνες στη συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειών της χώρας δεν έχει ενεργοποιηθεί ούτε ένα ευρώ για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων και λυμάτων συνολικού προϋπολογισμού 942 εκατομμυρίων ευρώ. Ούτε εξηγείται γιατί εδώ και 18 μήνες δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη αξιοποίησης της δυνατότητας ευρωπαϊκής χρηματοδότησης μεγάλων έργων, με υψηλούς προϋπολογισμούς, άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ».

«Έχει υποβάλει φακέλους μεγάλων έργων η κυβέρνηση και το κρύβει; Διότι η δίκαιη ανάπτυξη του κ. Τσίπρα φαίνεται πως πριν καν εξαγγελθεί ήταν ήδη… πεταμένα λεφτά. Πεταμένα ευρωπαϊκά λεφτά, που αντί να αξιοποιούνται για θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής, αποδεικνύονται για την Ελλάδα εξίσου μηδενικά με την ικανότητα αυτής της κυβέρνησης. Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα χάνει ευκαιρίες ανάπτυξης και για να τις εκμεταλλευτεί δεν χρειάζεται Αλέξη, αλλά Alexit!» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης