Σοβαρή πολιτική παρέμβαση για την κατάπτωση και την κρίση του πολιτικού συστήματος, από τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του 11ου συνεδρίου “Business Week 2009”, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε σφοδρή κριτική στο πολιτικό σύστημα, μίλησε για τον κομματισμό ως αιτία της διαφθοράς, για τη διασπάθιση του δημοσίου πλούτου και χρήματος, αλλά και τα μύρια όσα προβλήματα της Δημοκρατίας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Δημοκρατία μας είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο πολίτευμα, που υπόκειται σε μύριες όσες προσβολές από τους ίδιους τους μετέχοντες στο πολίτευμα αυτό, που το υπηρετούν τάχα»τόνισε με έμφαση ο πολύπειρος πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο Κωστής Στεφανόπουλος, η πολιτική κατάσταση στη χώρα δεν είναι πολύ ευχάριστη, καθώς η Δημοκρατία «κακοποιείται» και δέχεται «προσβολές».  

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τη διαφθορά και τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κομματισμός είναι η αιτία της σημερινής κατάστασης: «Εκδηλώνεται με χίλιους δυο τρόπους, κομματικά στελέχη και πολιτικοί μένουν ατιμώρητοι, η διαφθορά είναι εξαπλωμένη παντού και δεν θα αρθεί σύντομα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε δε ότι «η σπατάλη του δημόσιου πλούτου διαρρέει από χίλιες οπές και δεν συγκρατείται από πουθενά» χαρακτηρίζοντας σπατάλη και τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

«Θυμάμαι ως τελευταίο παράδειγμα -και με συγχωρείτε γιατί συνδέεται με ένα συγκεκριμένο κόμμα, αλλά θα το σημειώσω- διορίσαμε νέους αγροφύλακες την ώρα που έχουν κενά τα νοσοκομεία, σαν να ήταν  αναγκαίοι οι αγροφύλακες για τον τόπο» είπε με ιδιαίτερα δεικτικό τρόπο ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε τη μείωση του αριθμού των βουλευτών, δεδομένου όπως είπε, ότι το Σύνταγμα προβλέπει από 200 – 300 βουλευτές και ο αριθμός τους θα μπορούσε να μειωθεί στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών.

«Είναι ανάγκη να μειωθούν διότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν μας χρειάζονται και το λέω εγώ που υπήρξα βουλευτής και έχω μεγάλο σεβασμό προς τους συναδέλφους μου τους παλιούς», ανέφερε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης