Ένοχη σιωπή παρατηρείται μέχρι αυτήν την ώρα από το κυβερνητικό επιτελείο και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση στο μείζον πολιτικό ζήτημα που προέκυψε με το πρωτοκλασάτο στέλεχός της και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, σε επίσημο επίπεδο δεν υπάρχει κάποια αντίδραση, με τα αντανακλαστικά να είναι εξαιρετικά αργά, εν συγκρίσει με παλαιότερη περίπτωση που αφορούσε «τα έργα και τις ημέρες» ενός σημαντικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, του Ντίνου Ρόβλια, που είχε φέρει στο φως ρεπορτάζ της zougla.gr, κατά την οποία η τότε κυβέρνηση έσπευσε να τον «παραιτήσει» εν μία νυκτί.

Ο κατάλογος με τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις «ημετέρων» είναι μακρύς. Αυτό προφανώς ενόχλησε τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και παρενέβη, προκειμένου να φιμωθεί η δημοσιογραφική έρευνα. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπέπεσε στο βαρύτατο πολιτικό ολίσθημα της λογοκρισίας. Σε κατάσταση πανικού, προφανώς, και προκειμένου οι συμπολίτες του στη Φθιώτιδα να μην πληροφορηθούν τα κατορθώματά του στον στίβο της ρουσφετολογίας, απέτρεψε τη ζωντανή μετάδοση της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» στη Λαμία.

Το ζήτημα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέες αποκαλύψεις-φωτιά για τον αναπληρωτή υπουργό

Ως ο γαλάζιος άρχοντας της Φθιώτιδας, ο άνθρωπος που λύνει και δένει, καταφέρνοντας να «κόβει» στον «αέρα» τις αποκαλύψεις που τον αφορούν, παρουσιάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, μιλώντας στη zougla.gr, περιγράφουν τον 39χρονο πολιτικό ως τον απόλυτο ρυθμιστή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής, ο οποίος με παρεμβάσεις στους μηχανισμούς της δημόσιας διοίκησης «βόλευε» τους πελάτες-ψηφοφόρους του, ενώ παράλληλα ασκούσε μεγάλη επιρροή στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου να διατηρεί την έξωθεν καλή μαρτυρία ενός άφθαρτου πολιτικού στελέχους.

Τελευταίο του «κατόρθωμα», η μεσολάβησή του στο «Κανάλι Ένα» της Λαμίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ζωντανή μετάδοση της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος».

«Στη Λαμία δεν μιλάς, αν δεν πάρεις άδεια από τον Σταϊκούρα»

Όπως ήταν λογικό, η ωμή παρέμβαση στο δημοσιογραφικό προϊόν, που παραπέμπει σε άλλες εποχές, προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία της Λαμίας. Η zougla.gr και το zougla radio συνομίλησαν με δεκάδες πολίτες αλλά και δημοσιογράφους, οι οποίοι κατέκριναν τη στάση Σταϊκούρα.

Ένας εξ αυτών, ο κ. Απόστολος Έλληνας, δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού FM 1 της Λαμίας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Cosa Nostra», αποκαλύπτοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός, μέσω της «ρουσφετολογικής βοήθειας» που προσφέρει στους συντοπίτες του, ασκεί μεγάλη επιρροή στην περιοχή, εκμεταλλευόμενος στην ουσία την ανάγκη των κατοίκων για εργασία.

«Την περίοδο 2004 – 2009, που ήταν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, από τον κ. Σταϊκούρα ευνοήθηκαν πάρα πολλοί από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Εμείς σαν σταθμός είμαστε σε κόντρα με τον υπουργό, γιατί λέμε την αλήθεια. Στη Λαμία, όμως, δεν μιλάς, αν δεν πάρεις άδεια από τον Σταϊκούρα» είπε χαρακτηριστικά.

Νέα στοιχεία-σοκ

Από το, νέο, υλικό που αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr προκύπτει ότι η λίστα των στρατεύσιμων που χτύπησαν την πόρτα του πολιτικού γραφείου του κ. Σταϊκούρα είναι κάτι παραπάνω από μακροσκελής. Ενδεικτική είναι η καρτέλα αιτημάτων που αφορά στην Δ’ ΕΣΣΟ 2011.

Συνολικά 13  φαντάροι της συγκεκριμένης σειράς απευθύνθηκαν στο γραφείο του τότε βουλευτή Φθιώτιδος, ζητώντας την «πολύτιμη» βοήθειά του, προκειμένου να μετατεθούν στις περιοχές προτίμησής τους.

Άλλοι επιθυμούσαν να γίνουν δόκιμοι, άλλοι να τοποθετηθούν στη Λαμία και άλλοι να γίνουν… λοχίες. Αίσθηση προκαλούν οι σημειώσεις των συνεργατών του υπουργού, οι οποίοι, αφού πρώτα έχουν ενημερωθεί, γράφουν πάνω στην καρτέλα αν το αίτημα θα διεκπεραιωθεί.

Χαρακτηριστική είναι η σημείωση που αφορά τον φαντάρο Π. Λ., ο οποίος παρουσιάστηκε στη Θήβα στο Πυροβολικό και θέλει να τοποθετηθεί στην 21η ΕΥΠ στην Κομοτηνή. Οι συνεργάτες του υπουργού γράφουν «Θα το παλέψει».

Άτυχος, από την άλλη, στάθηκε ο Μ. Δ.. Ο συγκεκριμένος φαντάρος παρουσιάστηκε στη Θήβα και επιθυμούσε να μετακινηθεί στην Καστοριά. Δυστυχώς, ο κ. Σταϊκούρας δεν μπόρεσε, σύμφωνα με το έγγραφο, να ικανοποιήσει το αίτημά του. «Δεν μπορεί. Πολύ μακριά ώστε να επανέλθει» αναγράφουν δίπλα στο όνομά του οι συνεργάτες του υπουργού.

Δείτε την καρτέλα αιτημάτων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης