Ιδιαίτερα θερμό αναμένεται το καλοκαίρι για το Γιάννο Παπαντωνίου ο οποίος μετά την παραπομπή του από τη Βουλή στην τακτική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, βλέπει να σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω του. Ο πρώην υπουργός αρχίζει ήδη, όπως όλα δείχνουν, να αισθάνεται τον την «καυτή ανάσα» της Δικαιοσύνης αρχής γενομένης από την υπόθεση της πώλησης της πολυτελούς βίλας του στη Σύρο.

Ο χρόνος για το Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου μετρά αντίστροφα, μετά τις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσαν και οι δύο στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία ερευνά εάν η πώληση του ακινήτου της Σύρου που φέρεται να κόστισε 1 έως 1,5 εκατ. ευρώ ήταν νόμιμη ή εικονική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προκαταρκτική εξέταση έχει μπει στην τελική ευθεία και η εισαγγελέας φαίνεται αποφασισμένη να κινηθεί γρήγορα, αφού προηγουμένως μελετήσει τα δύο πολυσέλιδα υπομνήματα του ζεύγους Παπαντωνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα, η κ. Τουλουπάκη θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της.

Τόσο ο κ. Παπαντωνίου όσο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου η οποία μέχρι πρότινος ήταν στο εξωτερικό, κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης του κακουργήματος της ψευδούς βεβαίωσης. Η κατηγορία αφορά τις δύο φορολογικές ενηµερότητες τις οποίες φέρεται να έλαβε το ζεύγος Παπαντωνίου παρανόµως από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειµένου να πουλήσει πριν από έναν χρόνο το ακίνητο της Σύρου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης, οι φορολογικές ενηµερότητες δεν έπρεπε να δοθούν, αφού υπήρχαν µη ρυθµισµένες φορολογικές οφειλές του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του.

Ως ύποπτοι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν κληθεί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις εν λόγω ενημερότητες οι οποίοι εξάλλου ελέγχονται και πειθαρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα πάντως με το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής «η κυρία Κουράκου αγόρασε, το 2002 αγροτεµάχιο µαζί µε ηµιτελή οικοδοµή, έκτασης 5.362 τ.µ. (η οικοδοµή έχει επιφάνεια 224 τ.µ.), στον δήµο Ποσειδωνίας της Σύρου αντί του συνολικού τιµήµατος των 112.168 ευρώ, που αποτελούσε την αντικειµενική του αξία. Είναι όµως πασιφανές ότι η εµπορική αξία του εν λόγω ακινήτου ήταν τουλάχιστον 20πλάσια από το τίµηµα πώλησης που αναγράφηκε στο σχετικό συµβόλαιο. Θα πρέπει να επισηµανθεί επίσης ότι τα εισοδήµατα της Στ. Κουράκου δεν δικαιολογούν την αγορά του παραπάνω ακινήτου και είναι προφανές ότι αυτά διατέθηκαν από τον Γ. Παπαντωνίου».

Ο τρόπος ωστόσο απόκτησης των ακινήτων του ζεύγους Παπαντωνίου, έχει φέρει αντιμέτωπους τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Για το λόγο αυτό τους έχει απαγορευτεί και η έξοδος από τη χώρα ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία τους στην ανάκριση που θα διενεργηθεί σε βάρος τους για σειρά υποθέσεων διαφθοράς, αφού και οι δύο κρίθηκαν ύποπτοι φυγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης