Βίντεο-Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Στον αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών, στο Κολωνάκι, παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελετή ξεκίνησε στις 10.45 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.00.

«Το ανέσπερο φως της χριστιανοσύνης, το φως της αγάπης, της καταλλαγής, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς ας διαλύει τα σκοτάδια τα οποία απειλούν τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον πλανήτη» ευχήθηκε ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, μετά το πέρας της τελετής του αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή.

«Και ιδίως στη χώρα μας, το φως της χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης και της ανέχειας που πλήττει την κοινωνία μας και ιδίως τους οικονομικώς ασθενέστερους συνανθρώπους μας και τη νέα γενιά. Χρόνια πολλά» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παρών έδωσαν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Θεόδωρος Φορτσάκης κ.ά.

Νωρίτερα τελέστηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Προσέλευση επισήμων:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης