Στη Φθιώτιδα ο Σαμαράς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010, 17:47
Στη Φθιώτιδα ο Σαμαράς
«Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μέσα σε 3 χρόνια είχε φτιάξει το μεγάλο έργο του Εθνικού δρόμου Αθήνας- Θεσσαλονίκης. Τώρα σταματάμε κάθε τόσο από προβλήματα γραφειοκρατίας, από προβλήματα ελλείψεως πόρων. Αυτά είναι έργα μεγάλα και απαιτούνται να γίνουν, εάν θέλουμε πραγματικά να είμαστε μέσα στην Ευρώπη μαζί με τους άλλους».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοτάξιο της παράκαμψης Στυλίδας, το οποίο αποτελεί τμήμα του ΠΑΘΕ και κατασκευάζεται στη Φθιώτιδα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο «βαλτωμένο», σημειώνοντας συγχρόνως πως «εδώ αποτυπώνεται η εγκληματική πολιτική της έλλειψης προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Και το ελάχιστο της ανάπτυξης που απαιτεί ο τόπος. Εδώ φωτογραφίζεται αυτή η οικονομική πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην ανεργία και στα λουκέτα».

Νωρίτερα ο νομάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Χειμάρας, αναφέρθηκε στην προϊστορία του έργου και το γεγονός ότι από τις αρχές του 2010 έχει εγκαταλειφθεί, μιας και η ανάδοχος εταιρεία, η ΑΤΤΙΚΑΤ, αντιμετωπίζει σειρά από προβλήματα. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα υπέβαλε αίτημα για να ενταχθεί στο άρθρο 99, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί και το έργο έχει ανακαταληφθεί.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη νομαρχία Φθιώτιδας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποψηφιότητα του νομάρχη, Θανάση Χειμάρα, για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θέλοντας να αναδείξει ένα κλίμα ενότητας μεταξύ των στελεχών της Ν.Δ. και να περάσει το μήνυμα ότι η εικόνα που υπήρχε ανάμεσα στον Θανάση Χειμάρα και τον Θανάση Γιαννόπουλο δεν υπάρχει πλέον.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά τονίζοντας την «συμπαράταξη όλων» και παράλληλα τόνισε την παρουσία των βουλευτών. «Εδώ βρισκόμαστε όλοι προκειμένου να σηματοδοτηθεί με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός ότι όλοι, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όλοι οι πολιτευτές και όλοι οι βουλευτές, οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι, αυτή τη στιγμή είμαστε σε συμπαράταξη για τον αγώνα του πρώτου περιφερειάρχη Στερεάς που είναι ο Θανάσης Χειμάρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων και τις περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που είχε αναφέρει προηγούμενα ο νομάρχης Φθιώτιδας, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση σημειώνοντας με έμφαση πως «είναι πολιτικές που δεν οδηγούν πουθενά».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνέχισε τονίζοντας πως «είναι πολιτικές που έχουν τελματώσει τα έργα, έχουν αφυδατώσει την κοινωνία από οικονομική δραστηριότητα και έχουν δυστυχώς λειτουργήσει στα πλαίσια μιας εθνικής κατάθλιψης που εμείς αρνούμαστε. Την αποδιώχνουμε με όλη τη δύναμή μας, θέλοντας να φτιάξουμε το καινούριο, το αισιόδοξο, το Ευρωπαϊκό».

Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λαμίας, Γιώργο Κοτρωνιά, ενώ για περισσότερο από δύο ώρες είχε συναντήσεις με πολίτες στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας πριν καταλήξει σε σύσκεψη στην ΕΑΣ Λαμίας όπου το Δ.Σ. της αλλά και αγροσυνδικαλιστές τον ενημέρωσαν για τα κεντρικά αγροτικά θέματα της περιοχής με έμφαση στα αρδευτικά έργα που λείπουν, αλλά και στις αποζημιώσεις που δεν έχουν καταβληθεί.

Τέλος, αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. πραγματοποιεί συναντήσεις με τη διοίκηση του εργατικού κέντρου της Φθιώτιδας αλλά και την διοίκηση του ΕΒΕ, ενώ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στις 7:30 το βράδυ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010, 17:47