Στη Λιβύη την Κυριακή και τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, 20:32
Στη Λιβύη την Κυριακή και τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης

Διήμερη επίσκεψη εργασίας στη Λιβύη, με σταθμούς την Τρίπολη και τη Βεγγάζη, θα πραγματοποιήσει στις 4 και 5 Ιουλίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Το ταξίδι του υφυπουργού έρχεται σε συνέχεια των, με μία εβδομάδα διαφορά, επισκέψεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας της πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη, και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Κυρηναϊκή, τον περασμένο Απρίλιο.

Σκοπός της επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είναι η ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών με γνώμονα την εμπέδωση της διμερούς συνεργασίας και η διερεύνηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που διανοίγονται με την ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Λιβύη. Η επερχόμενη ανασυγκρότηση της Λιβύης και η ανοικοδόμηση των υποδομών της δύναται να προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις, σημαντικές προοπτικές, κυρίως στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της παροχής ιατρικών υπηρεσιών και των μεταφορών, εκτιμάται.

Την Κυριακή, η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει εκτενείς επαφές με αξιωματούχους της λιβυκής κυβέρνησης και επιχειρηματικούς φορείς στην Τρίπολη. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα στη Βεγγάζη, επ’ αφορμή της ανασύστασης του εκεί ελληνικού Γενικού Προξενείου, το πρώτο ευρωπαϊκής χώρας που λειτουργεί στην Ανατολική Λιβύη.

Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παραστούν στην τελετή εγκαινίων του Γενικού Προξενείου της Βεγγάζης, πλαισιωμένοι από την εκεί θερμή ελληνική κοινότητα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, 20:32