Στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 08:15
Στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
Το Σάββατο η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυσή της. Οι ηγέτες της Ευρώπης συγκεντρώνονται στη Ρώμη, για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Σε αυτήν τη συγκυρία, όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στην ιταλική πρωτεύουσα για τη Σύνοδο Κορυφής, έχοντας ήδη διατυπώσει το στίγμα των θέσεών του γύρω από το σαφές δίλημμα: «Ή θα επαναδιεκδικήσουμε το κοινωνικό συμβόλαιο ή θα αναπαράγουμε διαιρέσεις».

Για την ελληνική πλευρά η απάντηση είναι προφανής. «Η Ελλάδα επιλέγει και θέλει να δουλέψει για την πρώτη εκδοχή», όπως υπογράμμισε και ο Έλληνας πρωθυπουργός στη χθεσινή συνάντησή του με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει το σύνολο των διμερών και ευρωπαϊκών θεμάτων εν όψει και της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για την ιταλική πρωτεύουσα, όπου το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει το Δίκτυο Transform Europe, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, με τίτλο: «Μία Ευρώπη για τον Λαό από τον Λαό».

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται το Σάββατο, το απόγευμα της Παρασκευής θα συμμετάσχει σε ακρόαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 10:17