Τον προβλεπόμενο, από τον νόμο, δρόμο για τη Βουλή, πήρε η μήνυση που κατέθεσε την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για την υπόθεση της Νovartis. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αμελητί, όπως δηλαδή ορίζει ο νόμος, διαβίβασε τη μήνυση στη Βουλή, δια του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Όσον αφορά πάντως την επικεφαλής εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς της, Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη, ο φάκελος αποστέλλεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αιτιάσεις του κ. Σαμαρά για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες που τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο της Novartis θα εξεταστούν από τον εποπτεύοντα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος θα κρίνει εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διερευνηθεί η σε βάρος τους μήνυση. Από την απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί η διατήρηση της ανωνυμίας τους ή η τυχόν αποκάλυψη της ταυτότητας τους.

Με τη μήνυσή του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στρέφεται κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα , του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, των τριών εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς αλλά και δυο προστατευόμενων μαρτύρων, και κατά παντός άλλου υπευθύνου συνεργού τους για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική αυτουργία σε αυτή. Παράλληλα κατηγορεί τον πρωθυπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και τους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της συμμορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης