Στη Βουλή απεστάλησαν ήδη τα πρώτα δύο ονόματα πολιτικών που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης τα διαβίβασε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει αλληλογραφία μαζί του για το θέμα αυτό.

Ο κ. Νάκος έχει αποστείλει στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων κατάλογο με τα πολιτικά πρόσωπα, που, σύμφωνα με τον νέο νόμο περί «πόθεν έσχες», θα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή. Ο κ. Πεπόνης περιμένει τώρα να του αποστείλει ο κ. Νάκος και τον κατάλογο με τα στενά συγγενικά πρόσωπα (συζύγους, τέκνα κ.λπ.), προκειμένου να προχωρήσει σε αντιπαραβολή. Προβληματισμός, ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει για την άλλη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό. Αν δηλαδή και αυτή θα παραδοθεί στη Βουλή, σύμφωνα άλλωστε και με την παραγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προβληματισμός έγκειται στο ότι κάποιες από τις περιπτώσεις είναι ακόμη στο επίπεδο των καταγγελιών οι οποίες και διερευνώνται. Μετά πάντως την παραγγελία του κ. Παντελή, είναι πολύ πιθανό και αυτή η λίστα να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης