Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή σχετικά με τη χθεσινή επίθεση εις βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας απέστειλε τον φάκελο με το προανακριτικό υλικό που έφθασε από την αστυνομία στο Κοινοβούλιο και αφορά στα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης και της εξύβρισης. Λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του Γ. Γερμενή, τον λόγο πλέον θα έχει η Βουλή, η οποία θα αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας του, προκειμένου να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πρωί Μ. Πέμπτης, Σύνταγμα. Επικρατεί ένταση, όταν αιφνιδιαστικά μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να στήσουν πάγκους στην πλατεία, προκειμένου να αρχίσει η διανομή τροφίμων σε πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία, η οποία είχε προειδοποιηθεί από τη Μ. Τετάρτη μετά και τη σθεναρή στάση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, απέτρεψε μερικές δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν το εγχείρημα.

Τελικώς, αποφασίζουν να κάνουν τη διανομή των προϊόντων στα παλιά γραφεία του κόμματος στον σταθμό Λαρίσης. Τα γραφεία βρίσκονται απέναντι από το παλιό φρουραρχείο του Δ. Αθηναίων, που σήμερα λειτουργεί ως κοινωνική υπηρεσία του δήμου, όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα, ρούχα και άλλα αγαθά για αστέγους.

Εκεί επικρατεί εκ νέου ένταση, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής – ο οποίος κατά μαρτυρίες οπλοφορούσε – επιτέθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων, αλλά τελικά χτύπησε ένα κορίτσι 12 ετών.


(Ο Γερμενής επιτέθηκε στον δήμαρχο)

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μίλησε στην εκπομπή «Άγνωστος Μ» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην τηλεόραση της Ζούγκλας και περιέγραψε το περιστατικό.

(Video Alpha)

(Video NET)

Μαρτυρία στην κάμερα της Ζούγκλας

Διαβάστε επίσης: Τράβηξε όπλο στον δήμαρχο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 12:08

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης