Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό του, ευρωβουλευτή Ότμαρ Κάρας, αναμένεται να έχει αύριο συνάντηση με τον πρόεδρο της ελληνικής βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν οι εισηγητές της έκθεσης για τον ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας στις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη/εισηγητές της επιτροπής «ελέγχου» της τρόικας εκ μέρους των άλλων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου είναι οι ευρωβουλευτές Χόαγκ Γκοτς από την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Νιλς Τόρβαλντς από τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, Φίλιπ Λάμπερτς εκ μέρους των Πρασίνων, Γιούργκεν Κλούτε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς ενώ και συμμετέχουν και οι έλληνες Ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα (ΝΔ) και Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ).

Στη συνάντηση της επιτροπής, τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, θα εκπροσωπήσουν και οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Νάντια Βαλαβάνη.

Στη συνέχεια, οι αντιπρόεδροι της Βουλής και τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Θεσμών και Διαφάνειας, Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους καθώς και η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα συνεδριάσουν από κοινού με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης