Άμεσης εφαρμογής θα είναι οι μειώσεις στο Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), με υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί μόλις ψηφιστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή άμεσα, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το νέο σύστημα εξέτασης οδηγών.

«Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα έκδοσης Υπουργικής Απόφασης με νέες, σημαντικά χαμηλότερες, χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ για συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών (νοικοκυριά, εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες). Οι μειώσεις αυτές θα έχουν άμεση εφαρμογή και θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του 2020, η δε επίπτωσή τους θα αντικατοπτριστεί στους λογαριασμούς ρεύματος των πελατών της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων ήδη από το Σεπτέμβριο», αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέσω της ρύθμισης υλοποιείται η δέσμευση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, για τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ.

Η μείωση αυτή μαζί με τη μείωση του ΦΠΑ αποτελεί αντίβαρο στην αύξηση της τιμής του ρεύματος, που είναι αναγκαία για την ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ. Έτσι εξασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει αρνητική επίδραση για τους καταναλωτές».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης