Στη Βουλή διαβιβάζεται και το δεύτερο σκέλος της δικογραφίας των υποβρυχίων για την περίοδο 2002-2009, για το οποίο συνεχιζόταν η έρευνα.

Ο φάκελος της υπόθεσης παίρνει τον δρόμο για τη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ονόματά τους προσέκρουσε η εισαγγελική έρευνα, μετά τα καινούργια στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε. και περιήλθαν σε γνώση των εισαγγελικών αρχών από στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού για τις τροποποιητικές συμβάσεις στην προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214 με τις εταιρείες HDW και Ferrostall, που φέρεται ότι ζημίωσαν με πολλά εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, δεν ενεργοποιήθηκαν οι ποινικές ρήτρες που προβλέπονταν από τη στιγμή που δεν εκτελέστηκαν τα αντισταθμιστικά οφέλη της σύμβασης, υπήρξαν κακοτεχνίες αλλά και μη έγκαιρη παράδοση των υποβρυχίων.

Καθ’ οδόν για τη Βουλή βρίσκεται και ο φάκελος για την περίοδο 1998-2002, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Και οι δύο φάκελοι, πάντως, βρίσκονται στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρίου Πάγου, κυρίου Αθανάσιου Κατσιρώδη, ο οποίος θα κρίνει και για τους δύο αν και πότε θα τους στείλει στη Βουλή. Εν τω μεταξύ, στους ήδη 37 υπόπτους για την υπόθεση -μη πολιτικά πρόσωπα- ενδέχεται να προστεθούν και νέα πρόσωπα από την εισαγγελική έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης