Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει αύριο, Τετάρτη, η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού και του τότε οικονομικού επιτελείου για την τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής, σύμφωνα με πληροφορίες, αποστέλλει αύριο στη Βουλή τη δικογραφία στη Βουλή όπως είχε ζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης για να ενεργοποιηθεί ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών, χωρίς ποινική αξιολόγηση για τα αδικήματα τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι στις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία δεν κατονομάζεται κανένας υπουργός εντούτοις αναφορά γίνεται μόνο στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής αναμένεται να επιστρέψει ι το φάκελο της ΕΛΣΤΑΤ στον κ. Πεπόνη προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα και να προχωρήσει σε πρόσθετες ενέργειες για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμη μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που κλήθηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου.

Ανάμεσα στις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει ο κ. Πεπόνης θα είναι να λάβει τις έγγραφες εξηγήσεις του κ. Γεωργίου κάτι το οποίο ζήτησε και ο ίδιος με υπόμνημά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι απεστάλη η δικογραφία στη Βουλή χωρίς να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις για την υπόθεση. Η συνέχιση της έρευνας για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως τόνιζαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές, υπήρξε και στις περιπτώσεις του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, της Siemens και των υποβρυχίων, ενώ ο φάκελος είχε αποσταλεί στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης