Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει όπως φαίνεται άλλη μία υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί σκανδαλώδης και αφορά ατασθαλίες στον ΕΟΤ και στα ελληνικά τουριστικά ακίνητα κατά την περίοδο 2008-09. Την εποχή εκείνη διετέλεσαν υπουργοί Τουρισμού οι κ.κ. Άρ. Σπηλιωτόπουλος και  Κ. Μαρκόπουλος. Ήδη ο φάκελος για σκέλος της υπόθεσης αυτής που ερευνάται από τους εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο προκειμένου ν’ αποσταλεί στη Βουλή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. περί ευθύνης περί ευθύνης υπουργών.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα ήταν το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που απέστειλε στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο οποίο γίνεται λόγος για κακοδιαχείριση των κονδυλίων που διατέθηκαν την περίοδο 2008-2009 για τις δημόσιες σχέσεις και την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, συσσωρεύτηκαν οφειλές για δημόσιες σχέσεις που υπερβαίνουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέρος των δαπανών αυτών που προωθήθηκαν για πληρωμή κρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως μη νόμιμες. Σύμφωνα με το πόρισμα, τη διετία αυτή ο Οργανισμός προέβη σε ενέργειες δημοσίων σχέσεων που θεωρήθηκαν προβληματικές με «απευθείας αναθέσεις και διενέργεια πρόχειρων διαγωνισμών, με κατάτμηση της προς προμήθεια ποσότητας και αξίας των αυτών ή ομοειδών υλικών, αντί διενέργειας ανοικτών διαγωνισμών», παρακάμπτοντας το Δ. Σ. του ΕΟΤ. Για πολλές απ’ τις δαπάνες που έγιναν μάλιστα, προηγήθηκε η προμήθεια και μετά ακολούθησαν οι διοικητικές πράξεις που απαιτούνται για την πληρωμή τους (σύνταξη πρακτικού διενέργειας του διαγωνισμού και έκδοση εγκριτικής απόφασης), κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Τη δικογραφία έχει χρεωθεί ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης