Στοιχεία για τις αποδοχές της Τίνας Μπιρμπίλη, ως Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ, απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ενημερώνει ο υπουργός, οι μηνιαίες μικτές αποδοχές του Μονίμου Αντιπροσώπου στη ΜΕΑ (Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία) ΟΟΣΑ και του αναπληρωτή του καθορίζονται κατ΄αντιστοιχία βαθμού και μισθού Πρέσβεως και Πληρεξουσίου Υπουργού Β΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο έγγραφο αναφέρεται, επίσης, ότι το επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής, οι προσαυξήσεις του όταν δεν παρέχεται δωρεάν κατοικία, καθώς και το επίδομα τέκνων καθορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών.

«Με το, από 3 Αυγούστου 2011, Προεδρικό Διάταγμα διορίστηκε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η κ. Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου με βαθμό αντίστοιχο Πρέσβεως» ενημερώνει ο κ. Χατζηδάκης, ενώ αναφέρει ότι ο Γεώργιος Ζαραλής διορίστηκε με το, από 18 Μαρτίου 1996, Προεδρικό Διάταγμα στη θέση του Αναπληρωτή Μονίμου Αντιπροσώπου ΜΕΑ ΟΟΣΑ με βαθμό αντίστοιχο Πληρεξουσίου Υπουργού Β΄ Τάξεως.

Ωστόσο, ο υπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι, από 1ης Αυγούστου του 2012, σύμφωνα με τον Ν. 4093/2012, οι αποδοχές και των υπηρετούντων στη ΜΕΑ-ΟΟΣΑ θα μειωθούν με τα αντίστοιχα ποσά ή θα επιστραφούν ή θα συμφωνηθούν με τις αποδοχές του 2013, κατά τα οριζόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης