Στη Βουλή το ν/σ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, 11:23
Στη Βουλή το ν/σ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται και ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για Ενήμερους Δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο Ν. 3869/2010». Κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε «ανοιχτός» σε κάποιες βελτιωτικές τροποποιήσεις κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί και σήμερα το ακανθώδες ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών, με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα έχουν ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Ήδη από τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, την Ασημίνα Ξηροτύρη, τον Νίκο Τσούκαλη, τον Δημήτρη Αναγνωστάκη και τη Νίκη Φούντα, έχει κατατεθεί τροπολογία, με την οποία προτείνεται να δοθεί νέα παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως την 31η Δεκεμβρίου 2015, έναντι της 31ης Δεκεμβρίου 2013. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, πρέπει να υπάρξει νέα παράταση, προκειμένου να μη δημιουργείται σύγχυση και αναστάτωση στους δανειολήπτες και να δημιουργηθεί αίσθημα δικαίου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, 12:50