Η ΕΥΠ θα δώσει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών όλα τα στοιχεία που διαθέτει για τις υποκλοπές, ανακοίνωσε ο διοικητής της, Κωνσταντίνος Μπίκα,ς κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Για το πόρισμα της ΕΥΠ στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και για το νέο τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας ενημερώθηκαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της να είναι απόρρητη, καθώς το αντικείμενο συζήτησης αφορούσε σε θέματα εθνικής σημασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μας είναι να λάμψει όλη η αλήθεια και να μάθει ο ελληνικός λαός γι’ αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορούσε στην εθνική ασφάλεια της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ κ. Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον στεγανά ανάμεσα στην ανεξάρτητη Αρχή και την ΕΥΠ, η οποία και θα της παραδώσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για την υπόθεση των υποκλοπών.

Οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έλαβαν γνώση του πορίσματος της ΕΥΠ για την υπόθεση των υποκλοπών και ζήτησαν και θα λάβουν αντίγραφα από το φάκελο με το τεράστιο υλικό της σχετικής έρευνας.

Σχετικά με τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Παπαϊωάννου διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει εφόσον υπάρχουν νέα δεδομένα.
Κατά τη συνεδρίαση, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας και προσανατολισμού της Υπηρεσίας. Όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, «έγινε μία ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση από τον νέο διοικητή και είναι σημαντικό ότι αυτή η υπηρεσία, που έχει σχέση με την ασφάλεια της χώρας, μπαίνει υπό τον έλεγχο της Βουλής με τον νέο κανονισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης