Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2012, που προβλέπει πρόσθετα μέτρα αξίας 6,6 δισ. για φέτος και το 2012. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες το προσχέδιο που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το προσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 79 του Συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2012, όπως και το σημείο που θα κλείσει ο προϋπολογισμός του 2011, συζητήθηκαν διεξοδικά με την τρόικα, τόσο πριν όσο και μετά την άφιξή της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, έναντι δημοσιονομικού στόχου του 2011 για έλλειμμα 17,1 δισ. ευρώ, δηλαδή 7,8% του σημερινού Α.Ε.Π., το έλλειμμα του 2011 προσδιορίζεται σε 8,5% του Α.Ε.Π. (18,69 δισ. ευρώ), καταγράφεται δηλαδή μία απόκλιση 0,7% του Α.Ε.Π., λόγω ύφεσης (-5,5%) πολύ βαθύτερης της προβλεφθείσας τον Μάιο (-3,8%), οπότε και καταρτίστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης