«Υψηλές» αφίξεις αναμένονται σήμερα στην Αθήνα, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων στην πρωτεύουσα θα αφιχθούν -ή βρίσκονται ήδη- οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας καθώς και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τάπητος θα τεθεί ο συντονισμός για την ένταξη της μεσογειακής οπτικής στην ευρωπαϊκή ατζέντα και την ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Η σύνοδος διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Την Παρασκευή συναντώνται οι ηγέτες των κρατών της νότιας Ευρώπης σε μια μίνι σύνοδο κορυφής στην Αθήνα. Μετά το Brexit σχεδιάζουν να αυξήσουν την επιρροή τους. Οι ισορροπίες στην Ευρώπη μετατοπίζονται» έγραφε την Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» για τη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Welt», αφού κάνει μια αναφορά στις διαφορετικές αντιλήψεις άλλων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης λ.χ. για το προσφυγικό, καταλήγει: «Οι ισορροπίες στην Ευρώπη μετατοπίζονται. Ο άξονας Παρισιού – Bερολίνου είναι εύθραυστος, εκείνοι οι οποίοι έδιναν τον τόνο παλαιότερα απειλούνται να βγουν από την πορεία τους. Διαμορφώνονται νέες συμμαχίες. Η Γαλλία αναζητεί άλλους εταίρους. Η σύνοδος κορυφής της Αθήνας είναι μόνο μια πρόγευση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης