Στην Αυστραλία ο Παπαδημητρίου με στόχο την προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών

Στην Αυστραλία ο Παπαδημητρίου με στόχο την προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών
Στην Αυστραλία βρίσκεται ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, για να συμμετάσχει στο Επενδυτικό Road Show που πραγματοποιείται από σήμερα ως τις 20 Νοεμβρίου.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων μέσω της προβολής της επιχειρηματικής και επενδυτικής φυσιογνωμίας της χώρας στην αυστραλιανή επενδυτική κοινότητα.
Λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό SBS Greek: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δώσω την εικόνα της σημερινής Ελλάδας, όχι μόνο στους Ελληνοαυστραλούς, αλλά επίσης και στους υπόλοιπους Αυστραλούς οι οποίοι ίσως να μην ξέρουν πού βρίσκεται η χώρα και το μόνο που να ξέρουν είναι ότι βρίσκεται κάτω από επιτροπεία και ότι περνάει δύσκολες στιγμές. Θέλω να δώσω την εικόνα ότι η χώρα, ναι μεν έχει περάσει δύσκολες στιγμές, ναι μεν χρειάζεται πολλά ακόμα να γίνουν, όμως οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας».
Κατά την έναρξη του Road Show, ο κ. Παπαδημητρίου απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ πραγματοποίησε ομιλία στο πάνελ με θέμα «Greece on the turning point».

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του ο κ. Παπαδημητρίου θα επισκεφθεί το Σίδνεϋ, το Μπρισμπέιν, τη Μελβούρνη και το Πέρθ. Το πρόγραμμα του υπουργού περιλαμβάνει σειρά διμερών συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους, με στόχο την περαιτέρω προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βικτώρια Ντάνιελ 'Αντριους, τον υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της πολιτείας Κουίνσλαντ Χον Κέρτις Πιτ, την υπουργό Οικογένειας, Παιδιών και Νεολαίας Τζένη Μικάκος, την υπουργό Εξωτερικών Τζούλια Μπίσοπ και τη βουλευτή της Βικτώρια Τζούλια Μπάνκς.
Το Road Show οργανώνεται από τον Οργανι
σμό Enterprise Greece του υπουργείου Οικονομίας, με τη συνδρομή της ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστραλία και των κατά τόπους Προξενικών αρχών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, 20:17