Στην Αλβανία η Μενδώνη για Μνημόνιο Συνεργασίας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, 12:19
Στην Αλβανία η Μενδώνη για Μνημόνιο Συνεργασίας

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας, πρόκειται να υπογράψει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στα Τίρανα από τις 22 έως τις 25 Μαΐου. Επίσης, πρόκειται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με την Ομογένεια και επαφές με την Αρχιεπισκοπή της Αλβανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, στην Αλβανία, η Λίνα Μενδώνη θα έχει συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, Elva Margariti. Οι δύο πλευρές θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, θα παραστεί, επίσης, στην εναρκτήρια εκδήλωση των Ελληνικών Εβδομάδων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο και με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο.

Επίσης, κατά τη μετάβασή της σε μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου θα έχει επαφές με παράγοντες της Ομογένειας, αλλά και θα επισκεφθεί μείζονος ενδιαφέροντος αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, 12:22