Της Άντζελας Πεΐτση

Με το βλέμμα στραμμένο στην εκλογική μάχη των επιμελητηρίων, που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, ετοιμάζεται πυρετωδώς η Νέα Δημοκρατία. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με τις προετοιμασίες των γαλάζιων στελεχών καθημερινά να εντείνονται όλο και περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΝΔ με όλα τα στελέχη της, στηρίζει τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ-ΤΕΕ), επικεφαλής της οποίας είναι ο -κατά γενική ομολογία- επιτυχημένος νυν πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός. Ενδεικτικά να υπενθυμίσουμε τις κινητοποιήσεις – ενημερώσεις – ημερίδες εναντίον των άδικων ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες.

Στη Θεσσαλονίκη, θα είναι εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος για το ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο νυν Πρόεδρος, Πάρης Μπίλιας, στον οποίο πιστώνονται σειρά δυναμικών παρεμβάσεων και διεκδικήσεων για τον κλάδο των μηχανικών όσο και γενικότερα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει αλλά και συμμετάσχει, με ιδιαίτερη διεκδικητικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μπίλιας μίλησε στο zougla.gr και δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στη φάση κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Επιδίωξη μας, είναι να συμμετέχουν συνάδελφοι που ακόμα έχουν ενδιαφέρον για τα κοινά και διάθεση για προσφορά. Πρέπει να σας ομολογήσω, πως δεν είναι και πολύ μεγάλος ο αριθμός αυτών των συναδέλφων στην παρούσα στιγμή λόγω επαγγελματικών και οικονομικών συγκυριών. Οι μηχανικοί έχουν «χτυπηθεί» από τη μείωση του εισοδήματος και ταυτόχρονα είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των συναδέλφων που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό». Και υπογράμμισε: «Στόχος της επόμενης τριετίας είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου αυτό το επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στη χώρα μας και ταυτόχρονα βγαίνει από τα πανεπιστήμια, να παραμείνει στην Ελλάδα, προκειμένου να προσφέρει και να βοηθήσει στην ανάκαμψη της χώρας».

Το βάρος της γαλάζιας προετοιμασίας για τις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου, έχει αναλάβει, ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο ίδιος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zougla.gr, με δική του πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει σειρά συσκέψεων τόσο με τον κ. Στασινό όσο και με διπλωματούχους μηχανικούς που πρόσκεινται στη γαλάζια παράταξη. Στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αυγενάκης είναι σε ανοιχτή γραμμή, στήριξη και προετοιμασία για τις εκλογές, με την Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, Βίκυ Ευταξά.

Το βάρος της προεκλογικής περιόδου για το ΤΕΕ/ΤΚΜ, αποτελεί και προσωπικό της στοίχημα –αφού εκτός από του ό,τι αποτελεί την πρώτη της, προεκλογική μάχη από τη νέα της θέση –και, η ίδια στο επάγγελμα είναι αρχιτέκτονας και γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα που απασχολούν τους μηχανικούς. Τέλος, και όπως είπαν γαλάζιοι κύκλοι της ΝΔ, στο zougla.gr, ο Γραμματέας της ΝΔ, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία, σε όλα τα επίπεδα και να επιβραβεύει την αριστεία. «Εξάλλου, η πολιτική των «ανοιχτών θυρών» στη γαλάζια παράταξη καθημερινά όλο και περισσότερο έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις και αποτελεί το μεγάλο «πιστεύω» του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης