Στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ, κατέθεσε σήμερα ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος.

Ο κ. Αλαφούζος είπε ότι ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα ΜΜΕ για να πάρει δουλειές στην Ελλάδα ενώ άφησε αιχμές για άλλους επιχειρηματίες που έχουν «σύνθετες σχέσεις» με την κυβέρνηση και έχουν ευνοϊκή μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ότι ο ΣΚΑΪ αποπληρώνει κανονικά τα δάνεια του και δεν έχει κάνει καμία ρύθμιση οφειλής με το Δημόσιο. Υπογράμμισε μάλιστα ότι στα τέλη Ιουνίου κατέβαλλε μια δόση αποπληρωμής δανείου ύψους άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι υπάρχουν ανταγωνιστές του ΣΚΑΪ που, παρότι δεν εξοφλούν τα δάνεια τους, εντούτοις συμμετέχουν κανονικά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με πιο ευνοϊκές συνθήκες.

Τέλος, τόνισε ότι ο ΣΚΑΪ υφίσταται και τώρα πολιτική δίωξη όπως αυτή της εποχής Μητσοτάκη, ενώ εκτιμά ότι οι τράπεζες πιέζονται πολιτικά από την Κυβέρνηση να μην δίνουν δάνεια σε ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κατώφλι της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τη νομιμότητα του δανεισμού των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης από τις τράπεζες αναμένεται να διαβούν και άλλοι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών και των μεγάλων εκδοτικών ομίλων της χώρας έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόταση είχε καταθέσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής Σπύρος Λάππας.

Ο κ. Λάππας ζήτησε να κληθούν οι: Ψυχάρης (ΔΟΛ και Mega), Μπόμπολας (Πήγασος και Mega), Αναστασιάδης (Πρώτο Θέμα), Αλαφούζος (Καθημερινή), Κυριακού (ΑΝΤ1) Κοντομηνάς (Alpha), Βαρδινογιάννης (Star) και Κουρτάκης (Παραπολιτικά).

Από τη μεριά της, η ΝΔ συμφώνησε με το αίτημα της συμπολίτευσης. Ζήτησε, όμως, να κληθεί στην εξεταστική και ο διευθυντής της «Αυγής» για το θέμα της εταιρείας offshore η οποία έχει αγοράσει μετοχές της εφημερίδας αξίας 49.500 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης