Τη Μαδηβά και τον Τόπο του Βαπτίσματος στον Ιορδάνη, που τελεί υπό την εποπτεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

Με την παρουσία του στα δύο αυτά σημεία ο υπουργός Εξωτερικών θέλησε να υπομνήσει τον σεβασμό της Ελλάδας στον ρόλο και τη σημασία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Δρούτσα, στις συγκεκριμένες περιοχές ,που είναι μεγάλου ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, η ελληνική κυβέρνηση έχει συμβάλει καθοριστικά στα έργα συντήρησης και ανάπλασης. Ειδικότερα, αποκλειστικά από την Ελλάδα χρηματοδοτείται το αρχαιολογικό πάρκο της Μαδηβά, με προϋπολογισμό ύψους 487.000 ευρώ, για την κατασκευή οικήματος φιλοξενίας των προσκυνητών αλλά και συντήρησης του Ναού του Αγίου Γεωργίου (του 6ου αιώνα) γνωστού για την «Εκκλησία του Χάρτου».

Ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε επίσης το Μοναστικό Συγκρότημα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, όπου τον υποδέχθηκε ο σεβασμιότατος Βενέδικτος, που τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη και τη συνδρομή της Ελλάδας για τη διαμόρφωση του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει σημαντική επιρροή στη χώρα, καθώς υπολογίζεται ότι είναι ελληνορθόδοξοι 150.000 – 200.000 Ιορδανοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο κ. Δρούτσας, η περιοδεία του στη Μέση Ανατολή σε αυτή την «κρίσιμη καμπή» για την πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας, ξεκίνησε από την Ιορδανία ακριβώς γιατί ο ρόλος της χώρας και η συμβολή του Ιορδανού μονάρχη είναι ουσιώδεις στη σταθερότητα της περιοχής.

«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ.Δρούτσας, «θέλει επίσης να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης