«Δώστε μας δύναμη από τη δύναμη σας για να είμαστε εμείς ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητας» ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης από το Ηράκλειο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έγινε στο κινηματοθέατρο «Αστόρια».

«Δεν είμαστε ουρά κανενός. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε κατά την ομιλία της προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η έκπληξη αυτών των εκλογών, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ελληνικός λαός θα δώσει σε μας την τρίτη εντολή την κρίσιμη, για σχηματισμό Κυβέρνησης λέγοντας όχι στον Μιχαλολιάκο όχι στη Χρυσή Αυγή» είπε.

Ακολούθως ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά ένα κόμμα και μια βαθιά ανάμνηση. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ζει μέσα στις καρδιές μας και μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες οι νίκες και οι ήττες, η αγωνία που έχουμε όλοι» και έκανε λόγο για μεγάλη προσφορά της Δημοκρατικής παράταξης . «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα το σπίτι μας. Για αυτή την παράταξη δίνουμε μάχη στις 20 Σεπτέμβρη», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια έκανε αναφορές σε έργα και δράσεις του ΠΑΣΟΚ λέγοντας μεταξύ άλλων: «Σκεφτείτε πως θα ήταν η Ελλάδα χωρίς την Εθνική συμφιλίωση , την μεγάλη αναδιανομή του πλούτου, χωρίς το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ , την Αυτοδιοίκηση, την Παιδεία», μιλώντας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης επεσήμανε ότι ενώ όλοι αγωνίζονται σήμερα για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη κανείς δεν λέει ότι η ένταξη της χώρας ως ισότιμο μέλος είναι ένα ακόμη έργο του ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια επεσήμανε «ότι είμαστε η κρίσιμη δημιουργική δύναμη που έχει ανάγκη η χώρα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα που συνετρίβη κάτω από το βάρος του επαχθέστερου μνημονίου που έφερε στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ»/

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα τον Ιανουάριο και σημείωσε ότι στη συνέχεια «παρέδωσε τη χώρα αμαχητί. Λευκή πετσέτα πέταξε στους δανειστές».

Συνεχίζοντας την επίθεση της προς τον κ. Τσίπρα μίλησε για «πέντε χρόνια αντιπολίτευσης βουτηγμένα στο μίσος και το ψέμα και 7 μήνες στην κυβέρνηση γεμάτη ψέμματα , πισωγυρίσματα και ερασιτεχνισμούς» .

Ακόμη χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως «ναυαγό που αναζητά σανίδα σωτηρίας προσπαθώντας να προλάβει την αποκάλυψη τρέμοντας την ώρα που θα φθάσει ο λογαριασμός των 14 δισ.».

Ακολούθως επιτέθηκε στη ΝΔ και μίλησε για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας στο ξεκίνημά της και χαρακτήρισε ως καταστροφική την πενταετία της ΝΔ από το 2005 έως το 2009.

Ακόμη είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης ισχυρίζεται πως το ΠΑΣΟΚ τον εμπόδισε να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. «Ναι τον εμποδίσαμε να υλοποιήσει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του να εξυπηρετήσει τους οικονομικά ισχυρούς. Αν αυτή είναι η κατηγορία την αποδεχόμαστε και είμαστε πολύ περήφανοι».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα και αναφερόμενη στον κ. Μεϊμαράκη είπε ότι «παριστάνει τον λύκο που έγινε αρνάκι όμως εκφράζει την παλιά γνωστή δεξιά».

Από την άλλη ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας παριστάνει το νέο, το καινούργιο. Όμως τώρα οι πολίτες τον γνώρισαν τον δοκίμασαν έζησαν τις ουρές στις τράπεζες, είδαν τους αιώνιους φοιτητές να επιστρέφουν , είδαν τα σχολεία χωρίς δασκάλους το χάος στα νησιά και την Αθήνα με τους μετανάστες αυτό δεν είναι το νέο είναι το τέλος του παλιού».

Επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται μόνο για το μπόνους των 50 εδρών και τόνισε ότι «δεν είμαστε ουρά κανενός. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια ανέπτυξε τους άξονες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με στόχο να βγει το 2019 η χώρα από την κρίση.

Σύμφωνα με την ίδια το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η έκπληξη αυτών των εκλογών. «Είμαστε η κρίσιμη, χρήσιμη, δημιουργική, ευρωπαϊκή δύναμη. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, μια κυβέρνηση τετραετίας. Δώστε μας τη δύναμη για να είμαστε ο καταλύτης της συνεργασίας, για να είμαστε ο εγγυητής της σταθερότητας. Μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας τέλος ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει το κοινό μας σπίτι, το δικό μας σπίτι».

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε στην Κρήτη το πρωί.

Η αρχή έγινε στα Χανιά, όπου η κ. Γεννηματά κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων, ενώ το πρόγραμμά της περιελάμβανε συναντήσεις και επαφές με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τους δημάρχους του νομού αλλά και στελέχη του κόμματος.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το μεσημέρι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφθασε στο Ρέθυμνο για αντίστοιχο κύκλο επαφών, με στόχο να καταγραφούν τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης