Την ερχόμενη Τρίτη 27 Δεκεμβρίου θα υπογραφούν οι πρώτες συμβάσεις εκμίσθωσης γης σε αγρότες στην Ξάνθη σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στους δημοσιογράφους το πρωί της Τετάρτης. Συγκεκριμένα οι συμβάσεις εκμίσθωσης γης που θα υπογραφτούν αφορούν 11 δικαιούχους που θα μισθώσουν συνολικά 29 αγροτεμάχια έκτασης περίπου 180 στρεμμάτων.

ια το όλο θέμα της διάθεσης γεωργικής και κτηνοτροφικής γης μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 8 αναρτήσεις αγροτεμαχίων για 12 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Έχουν υποβληθεί 2300 αιτήσεις με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (στο σύστημα βρίσκονται προς υποβολή 4.600 αιτήσεις ενδιαφέροντος) που αφορούν συνολικά 1100 αγροτεμάχια. Η ανάρτηση νέων αγροτεμαχίων πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έλεγχοι των αγροτεμάχιων διεξάγονται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥπΑΑΤ/ΚΕΠΥΕΛ σε 21 Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής, Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Οι έλεγχοι αφορούν 21.000 αγροτεμάχια έκτασης περίπου 400.000 στρεμμάτων. Την ίδια στιγμή έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των ψηφιακών αρχείων σε 44 Περιφερειακές Ενότητες που αφορούν 27.841 αγροτεμάχια.

Με το πέρας του διοικητικού ελέγχου και της εκμίσθωσης κάθε αγροτεμαχίου θα ανακοινώνονται το όνομα του μισθωτή και τα μόρια που συγκέντρωσε στη διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων.

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης