Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων και το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τετάρτη στην Πάτρα η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Αρχικά, η υφυπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος την ενημέρωσε για τις κοινωνικές δομές του δήμου που καλύπτουν διάφορους τομείς πρόνοιας και απευθύνονται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ενημέρωσε την υφυπουργό για θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών, με έμφαση την αναπλήρωση προσωπικού του δήμου που συνταξιοδοτήθηκε τα τελευταία χρόνια, χωρίς να αντικατασταθεί με νέες προσλήψεις.

Από τη μεριά της, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 9.000 υπαλλήλων στους δήμους, αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την ιδιαίτερη ανάγκη του Δήμου Πατρέων στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τον δημοτικό ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Πατρέων, όπου συναντήθηκε με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Θωμόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του ΚΕΘΙ, όπου συναντήθηκε με το επιστημονικό προσωπικό, αλλά και στελέχη του Κέντρου και ενημερώθηκε για τη δράση της συγκεκριμένης δομής στην ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων γυναικών.

Σε δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια η υφυπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε υποδειγματική τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου του ΚΕΘΙ, προσθέτοντας ότι «πολλές γυναίκες της ευρύτερης περιοχής λαμβάνουν καθημερινά την απαραίτητη στήριξη που χρειάζονται».

Επίσης, είπε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια τα στελέχη μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης της έμφυλης βίας, όπως συγχαρητήρια αξίζουν τα αντίστοιχα στελέχη που εργάζονται στις πολύ καλές μονάδες που λειτουργεί ο Δήμος Πατρέων, με τις οποίες η δομή μας, του ΚΕΘΙ, έχει αγαστή συνεργασία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης