Στο «σκούπισμα» των λογαριασμών των φορέων του Δημοσίου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μια εξαιρετικά επείγουσα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα ζητείται να μεταφερθούν τυχόν υπόλοιπα λογαριασμών 1,193 φορέων του δημόσιου έως τις 5 Ιουνίου στη Τράπεζα της Ελλάδος.

H επίμαχη απόφαση αφορά σε 1.039 λογαριασμούς, που τηρούνται στην τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και επτά στην Eurobank.

Όπως ορίζεται, «η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου» ενώ τα υπόλοιπα αυτά «εισάγονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, υπό τον ΚΑΕσόδου 3916 ‘Χρηματικά υπόλοιπα περιουσίας ειδικών ταμείων, λογαριασμών και νομικών προσώπων που καταργούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικά, οι φορείς που προβλέπονται στην απόφαση είναι: πορθμεία, εφορίες αρχαιοτήτων, κρατικά ΚΤΕΟ, καταστήματα κράτησης και εκατοντάδες λογαριασμοί υπουργείων και φορέων υπουργείων.
Σύμφωνα με την αρ.Πρ. 2/35481/ΔΛΔ απόφαση του κ. Μάρδα με την επισήμανση, «Εξαιρετικώς Επείγουσα με Επίδοση», και θέμα, «Μεταφορά υπολοίπων στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου Νο 200 και κλείσιμο λογαριασμών που τηρεί η Κεντρική Διοίκηση σε εμπορικές τράπεζες», αποφασίστηκε «η μεταφορά των τυχόν πιστωτικών υπολοίπων, λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται στις εμπορικές τράπεζες στο λογαριασμό Νο 200 ‘Ε.Δ-Συγκέντρωση εισπράξεων και πληρωμών», υπολογαριασμός Νο 200543’Μεταφορά από διάφορους Λογαριασμούς’, ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος-Κεντρικό Κατάστημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης