Στο Ισραήλ βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρίσταται στην τελετή παράδοσης του έργου συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας Γιάννης Αμανατίδης, ενώ την τελετή παρακολουθούν επίσης ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας. Παράλληλα, παρίστανται ο γενικός πρόξενος Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο αναπληρωτής γενικού προξένου, Βασίλης Κοΐνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας στις 09.15 έφθασε στην είσοδο της Παλαιάς Πόλης, ενώ στη συνέχεια είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αμέσως μετά μετέβη μαζί με τους δύο Πατριάρχες στον Πανάγιο Τάφο.

Η τελετή γίνεται μπροστά στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, τον οποίο έχουν την ευθύνη να διαφυλάσσουν οι Τρεις Θρησκευτικές Κοινότητες – το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών και το Αρμένικο Πατριαρχείο. Στη συνέχεια, παρουσία του πρωθυπουργού, η επιστημονικώς υπεύθυνη των εργασιών Τόνια Μοροπούλου θα παρουσιάσει το έργο στην αίθουσα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Δείτε τη συνάντηση Τσίπρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η τελετή παράδοσης του έργου αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης