Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Ahmet Davutoglu, είχε νωρίς το πρωί η επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της Ε.Ε., Μαρία Δαμανάκη.

Η Ελληνίδα επίτροπος συνεχάρη τον κ. Davutoglu για τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά βήματα που γίνονται στην Τουρκία και εξέφρασε την πεποίθησή της πως πρέπει να συνεχιστούν και να διευρυνθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του επεσήμανε πως η στιγμή είναι κατάλληλη για να προχωρήσουν με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς και δεσμεύτηκε πως στα θέματα του χαρτοφυλακίου της, η Τουρκία θα έχει πάντα θέση και ισότιμο ρόλο στις διαβουλεύσεις και σε όλα τα συμβουλευτικά όργανα.

Ο Τούρκος υπουργός εξήρε την προσήλωση που είχε η κ. Δαμανάκη σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία της στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Η κ. Δαμανάκη επισκέπτεται την Τουρκία για να συζητήσει θέματα αρμοδιότητάς της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ελληνίδα επίτροπος, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Davutoglu, συναντήθηκε και με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, Binali Yildirim, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης