Την Πέμπτη (22/12) θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Χειμάρρα, στην Λειβαδιά και στην Δερβιτσάνη, η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 7 Δεκεμβρίου αλλά είχε αναβληθεί λόγω καιρού.

Στην επίσκεψη του ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη –η πρώτη πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Χειμάρρα- θα γίνει σε μια στιγμή που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις διμερείς σχέσεις. Το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την ομόλογο του της Αλβανίας, Όλτα Χάκα, και αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην αγορά τουρκικών drones Bayraktar από την Αλβανία λέγοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε ώστε να μην επιτρέψουμε σε αναθεωρητικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν τη περιοχή καθώς πρόκειται για δυνάμεις που δεν έχουν ως απώτερο σκοπό τη συνεργασία αλλά να ασκήσουν επιρροή στην περιοχή». 

Η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη, επίσης, έρχεται, μια ημέρα μετά τη συνέντευξη του πρώην ηγέτη της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα στο Euractiv, στην οποία ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία παρενέβη παρασκηνιακά για να τορπιλίσει την ελληνο-αλβανική συμφωνία του 2009 για τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης