Θερμό αναμένεται το πολιτικό σκηνικό για το προσεχές άμεσο διάστημα εξ αιτίας της πολύκροτης υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου.

Η κόντρα κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει νέο πολιτικό μέγεθος μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να επιβάλει στον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά κυρίως χρηματικό πόσο 400.000 ευρώ ως εγγύηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νέα Δημοκρατία αλλά και το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, υπερασπίζονται τον Γιάννη Αγγέλου κάνοντας λόγο για «κορύφωση της σκευωρίας που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της ΝΔ» αλλά και για ξεκάθαρη πολιτική δίωξη με στόχο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην  πρωθυπουργού, αναφέρουν ότι «η εξοντωτική και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του Γιάννη Αγγέλου αποδεικνύει, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία πως το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του οργανώνουν συστηματικά πολιτικές διώξεις, με στόχο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή».

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή «η τακτική και η νοοτροπία του σημερινού πρωθυπουργού είναι γνωστές. Κάθε φορά, που βρίσκεται μπροστά σε προβλήματα, που ο ίδιος δημιουργεί, επιτίθεται κατά των πολιτικών του αντιπάλων, προσπαθώντας έτσι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Ειδικά τώρα, που γιγαντώνεται η δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».
 
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Όμως, οι προγραφές και οι ατεκμηρίωτες διώξεις πολιτικών αντιπάλων οδηγούν σε νοσηρά φαινόμενα, σε καταστάσεις που πληγώνουν βαθιά τον τόπο. Όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αποτελέσματα των πρακτικών τους. Και ας γνωρίζουν καλά: θα μας βρουν όλους αταλάντευτα απέναντί τους» καταλήγει το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ύψος του ποσού προκαλεί αισθήματα «αγανάκτησης» στην Νέα Δημοκρατία η οποία πλέον επισήμως κάνει λόγο για πολιτική σκευωρία που εξυφανθεί από την πλευρά του ΠΑΟΣΚ με στόχο η κυβέρνηση να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

«Προκαλεί κατάπληξη λοιπόν η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον κ. Αγγέλου μια μεταχείριση που υπερακοντίζει σαφώς τους σκοπούς του νόμου, μια μεταχείριση που ταιριάζει σε ομολογημένα ή πολλαπλώς τεκμηριωμένα αδικήματα και αφορά άλλους κατηγορουμένους για άλλα αδικήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάσος Νεράτζης

«Κατέστη πλέον φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά στην κορύφωση της σκευωρίας που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της ΝΔ, με σύσταση εξεταστικών επιτροπών, οι οποίες δεν βρίσκουν τίποτε, και με ψήφιση νόμων κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της κατασκευής ή του εκμαυλισμού μαρτύρων» κατέληξε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας εκφράζοντας προφανώς την επίσημη θέση του κόμματος».

Η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας «πιστοποιήθηκε» κυρίως με τη δήλωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Πάνου Παναγιωτόπουλου ο οποίος δήλωσε ότι η μεταχείριση, που επιφυλάχθηκε στον Γιάννη Αγγέλου παραβιάζει βασικές Αρχές της Δικονομίας και του Ποινικού Δικαίου.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που καταλαβαίνουν, πλέον, όλοι είναι ότι αυτό που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, ούτε η διερεύνησή της μέχρι το τέλος. Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, να κατασκευάσει, δήθεν, ενόχους εκ των προτέρων και να εκτρέψει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα πελώρια λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, που μας οδήγησαν στην τριμερή επιτήρηση» δήλωσε ο κ Παναγιωτόπουλος.

Η αντίδραση της Ρηγίλλης αλλά κι του περιβάλλοντος Καραμανλή βασίζεται εν πολλοίς στο –ομολογουμένως- υψηλότατο για τα ελληνικά δεδομένα ύψος της χρηματικής εγγύησης που επεβλήθη στον κ. Αγγέλου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες περιπτώσεις επιχειρηματιών, που εξετάζονται για σημαντικές απάτες, η εγγύηση που ζήτησε ο εισαγγελέας ήταν πολύ μικρότερη, στις 300.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οικονομικά στοιχεία που έχει ήδη παρουσιάσει ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή δεν δικαιολογούν το ύψος της χρηματικής εγγύησης που του επεβλήθη.

Με απλά λόγια ο Γιάννης Αγγέλου σύμφωνα με τα περιουσιακά στοιχεία του δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ της χρηματικής εγγύησης

Η απάντηση της κυβέρνησης

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε:

«Η ΝΔ μιλάει για δήθεν ιδιαίτερη μεταχείριση του κ. Αγγέλου και παραβίαση των αρχών Δικαίου κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Όταν μιλάμε, όμως, για ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης, οφείλουμε και να αποδεικνύουμε ότι το εννοούμε.»

ΛΑΟΣ: Να τοποθετηθεί ο Καραμανλής

Σχετικά με την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Γιάννη Αγγέλου, η θέση του ΛΑΟΣ είναι  απλή καθώς ζητά να τοποθετηθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Το κρυφτό που έπαιξε με την Εξεταστική του Βατοπεδίου ήταν καθοριστικό για την τύχη του πιο στενού του συνεργάτη, του κ. Αγγέλου» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης