Στις 10.30 η συνάντηση Κοτζιά-Λαβρόφ - Αναλυτικά το πρόγραμμα του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Μόσχα

Στις 10.30 η συνάντηση Κοτζιά-Λαβρόφ - Αναλυτικά το πρόγραμμα του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Μόσχα
Για τις 10.30 σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα. Η κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών αναμένεται να ξεκινήσει στις 11.30.

Στις 16.00 ο κ. Κοτζιάς θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων Μόσχας (MGIMO) και θα δώσει διάλεξη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ενώ στις 18.30 θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλο.

Επιπλέον, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών «think tank».

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία πραγματοποιείται σε συνέχεια του πρόσφατου κύκλου υψηλών επαφών που είχε σε ΗΠΑ και Βερολίνο, ενώ εντός του Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα ο Γάλλος ομόλογός του.

Το κλίμα των επαφών του κ. Κοτζιά, όπως επεσήμαναν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα, καθώς η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας, χαιρέτισε τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, αναγνωρίζοντας τον εποικοδομητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, 08:52