Στις 11.00 ξεκινά τις εργασίες της η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Την τελετή αγιασμού θα τελέσουν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Με την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου και στη συνέχεια θα γίνει η καθιερωμένη τελετή στην αίθουσα της Ολομέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει του άρθρου 64 του Συντάγματος, η Βουλή συνέρχεται αυτοδικαίως κάθε έτος την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου σε τακτική σύνοδο για τα ετήσια έργα της.

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου «περικλείει» ακόμη μία υποχρέωση, καθώς με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό είναι η μέρα κατά την οποία κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην αρμόδια διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή.

Με δεδομένη και την εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης να ζητήσει ανανέωση εμπιστοσύνης από την παρούσα Βουλή, είναι πιθανό σήμερα να υποβληθεί η σχετική πρόταση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ορίζει το άρθρο 141 του Κανονισμού, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης