Μόλις δύο ώρες διήρκεσε η ακροαματική διαδικασία σήμερα για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο και η δίκη διέκοψε για τις 14 Νοεμβρίου.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας αναλώθηκε στις τοποθετήσεις της υπεράσπισης σχετικά με την ένσταση που αφορά στο θέμα της παραγραφής ή μη του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας με την παρέλευση της αποσβεστικής προθεσμίας χωρίς ν’ ασκήσει η Βουλή δίωξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο θα αποφανθεί επί των ενστάσεων στις 14 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί οι 17 από τους 19 κατηγορούμενους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, εκτιμώντας ότι το ποσό που έλαβε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία.

Οι δικαστές έκριναν πως ο πρώην υπουργός ζητούσε «ωφελήματα» κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιριών ώστε να χαθούν τα ίχνη τους και να μην αποκαλυφθεί ο τελικός αποδέκτης.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης