Παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο με πόνους στο στήθος και το στομάχι, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα ορκιστούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η τελετή είναι προγραμματισμένη για τις 15.30 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και οι τελετές παράδοσης-παραλάβης των υπουργείων που άλλαξαν πολιτική ηγεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως εκτός κυβέρνησης έμειναν οι Υπουργοί:
– Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
– Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης
– Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης
– Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
– Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος
– Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
– Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου και
– Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο Νίκος Δένδιας μετακινήθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Ανάπτυξης, αντικαθιστώντας τον Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στα Υπουργεία Εσωτερικών (Μιχελάκης, Γρηγοράκος) και Παιδείας (Αρβανιτόπουλος, Γκιουλέκας, Συμεών Κεδίκογλου) και Υγείας (Γεωργιάδης, Μακρή, Μπέζας) άλλαξε όλη η πολιτική ηγεσία.

Ακλόνητοι στα υπουργεία τους έμειναν οι Ευάγγελος Βενιζέλος (Εξωτερικών), Δημήτρης Αβραμόπουλος (Άμυνας), Κυριάκος Μητσοτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Υποδομών), Γιάννης Μανιάτης (Περιβάλλοντος), Γιάννης Βρούτσης (Εργασίας), Χαράλαμπος Αθανασίου (Δικαιοσύνης), Όλγα Κεφαλογιάννη (Τουρισμού), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Ναυτιλίας) και Δ. Σταμάτης (Επικρατείας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Kυβέρνηση εκλογών, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014, 22:59

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης