Επτά μεγάλοι όμιλοι, ελληνικών και ξένων συμφερόντων, έδειξαν ενδιαφέρον για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από το Ηράκλειο της Κρήτης στις 16 Δεκεμβρίου θα υποβληθούν οι τελικές προσφορές για τη δεύτερη και τελευταία φάση του διαγωνισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι να προκύψει ανάδοχος, αρχές του 2015 ώστε στη συνέχεια η σύμβαση παραχώρησης του έργου να οδηγηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε το έργο του αεροδρομίου του Καστελίου ως μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις (περίπου 800 εκατ. ευρώ), που γίνονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

«Ένα αεροδρόμιο το οποίο θα αποτελέσει την καρδιά της αεροπορικής δραστηριότητας και των αεροπορικών μεταφορών στη Μεσόγειο, προς την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία», σημειώνοντας ότι το αεροδρόμιο αυτό προορίζεται να παίξει τον ρόλο ενός ενδιάμεσου σταθμού προς τους παραπάνω προορισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός αυτό, μεταξύ άλλων, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον επτά ομίλων, οι οποίοι ενδέχεται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, με τη νέα σύμβαση παραχώρησης να αναμένεται να έρθει στη Βουλή στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015. Με τις διαδικασίες των απαλλοτριώσεων και της κτηματογράφησης να έχουν ήδη προχωρήσει, ο Υπουργός ανακοίνωσε σήμερα την χρηματοδότηση τόσο της «Μελέτης για τη Χωροταξική κατανομή των χρήσεων γης» στην περιοχή του Δήμου Καστελίου και πέριξ του αεροδρομίου, όσο και μιας μελέτης αναπτυξιακής για την περιοχή γύρω από το νέο αεροδρόμιο.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης