Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ε.Ε. (Fac Trade).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται: η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης για την αναπτυξιακή ατζέντα της Ντόχα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (TTIP), η εμπορική πολιτική της Ε.Ε. και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων από τις διμερείς εμπορικές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με την Ιαπωνία και το Βιετνάμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα το βράδυ, ο κ. Μηταράκης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, θα παρακαθήσει στο δείπνο εργασίας που παραθέτει η πορτογαλική κυβέρνηση και στο οποίο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή πολιτική για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Την Παρασκευή, στο γεύμα εργασίας στο οποίο θα συμμετάσχουν τα 28 μέλη του Συμβουλίου Υπουργών έχει προσκληθεί και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου (ΙΝΤΑ), ευρωβουλευτής Bernd Lange, με τον οποίο θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της εμπορικής πολιτικής της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης