Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς

Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς
Στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εργασιών, το θέμα της ασφάλειας και της συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην Ανατολική και Νότια Γειτονία, και ιδίως στη Συρία, στο Ιράκ και στην Ουκρανία, θα συζητηθεί στο πλαίσιο κοινού γεύματος εργασίας των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των κρατών-μελών της Ε.Ε., παρουσία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε., στην ημερήσια διάταξη της οποίας βρίσκεται η προετοιμασία του ευρωπαϊκού συμβουλίου του Ιουνίου για θέματα Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, και η συζήτηση σχετικά με την Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφάλειας.

Στη συνέχεια, με τη συμμετοχή του επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα γίνει εκτενής συζήτηση για την ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και για τον σχεδιασμό της επιχείρησης «EUNAVFOR MED» στη νότια κεντρική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και στο Μπουρούντι, καθώς και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, υπό το φως της συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ, θα αξιολογηθούν οι προοπτικές επανέναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων καθώς και ο ρόλος που θα μπορούσε να παίξει η Ε.Ε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015, 12:28